Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Aktiviteter​

Vi har faste aktiviteter i huset, som alle unge har mulighed for at deltage i såsom banko, pokeraften, fællesspisning og husmøder.​

Alle aktiviteter er helt almindelige, men fælles for dem alle er, at der er indlejret en masse behandling i disse. Vi "leger" mens vi træner og udvikler de områder, der er blevet understimuleret i opvæksten.

I weekender og ferier laver vi andre ting, end det hverdagen giver mulighed for; vi er i bio, ude at bowle, ved stranden etc. Nogen gange er der behov for blot "at være", som oftest med en kage i ovnen og en dyne på sofaen med en god film på skærmen til fælles fornøjelse.

Fritidsliv

​Også ift. fritidsliv søger vi at tilbyde den unge tryghed og støtte til at bryde grænser og søge nye udfordringer.

Det kan være rigtig svært at gå nye veje alene - selv om lysten er stor kan modet begrænse. Nogen gange er det en relation til én særlig voksen, der bevirker at modet findes og nye muligheder prøves af. 

Vi har øje for at netop oplevelser sammen med en særlig betydningsfuld voksen kan have en massiv betydning for den unge; opdagelser af iboende kompetencer, styrkelse af selvværd, oplevelse af stolthed for bare at nævne nogle få eksempler. Af samme grund gør vi gerne aktivt brug af de forskellige interesser og kompetencer de voksne tilbyder at tage i brug, for at give de unge helt særlige oplevelser. 

Vi har over de sidste par år dermed haft fornøjelsen at at gennemføre en bred vifte af individuelt tilrettelagte oplevelser, såsom boksetræning, vandreture, overnatning i det fri, madklub, hundetræning, rideture og meget mere!

Ferieture

På Åstedet vægter vi højt at vores unge også får ferieoplevelser, lige som deres hjemmeboende jævnaldrende. Derfor er vi på ferietur et par gange om året, oftest i vinterferie og sommerferie.

Ferierne er aldrig ens - fordi der tages udgangspunkt i den gruppe unge der bor i huset og deres behov, funktionsniveau og lyster.

Nogle ting er altid det samme på turene. Fx. vægter vi højt, at alle unge skal have samme mulighed for at trække på eget værelse og have mulighed for at få ro under turen. Det giver bedre mulighed for at have ressourcerne til at vælge de fælles oplevelser til, når man ved at der er et "safe zone" tilgængeligt. Det bevirker at vi ofte er ude og leje flere huse og dermed har mulighed for at sammensætte holdene i de enkelte huse efter relation og individuelle behov.

Der stiles efter at finde steder, hvor flest mulige interesser kan tilgodeses såsom natur, aktivitetsmuligheder, kulturliv og deslige. 

Dagene på ferieturene er opstillet med valgmuligheder - her er der ingen krav om at alle skal deltage i alt. Mulighederne for aktiviteter tilrettelægges således at alle unges præferencer kommer i spil - og som oftest ender vi med at hele banden deltager i det meste. 

Igennem de sidste par år har vi været på ferieture som: storbyferie i Prag, sommerhus på Helnæs, ferietur i Søhøjlandet etc. I kommende år arbejder vi netop nu på at tage på skitur.

Om Opholdsstedet

​Fonden Åstedet er et opholdssted, der tager hånd om den enkelte og giver denne udfordringer, der passer til den enkeltes niveau.​ Vi har fokus på altid at omvende de negative forventninger til positive i form af succesoplevelser og dermed styrke den positive selvfølelse.

Læs folder →​