Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Ung dreng på Åstedet fortæller om sin oplevelse

Den dag jeg flyttede ind og kom kørende til Åstedet med min kontaktperson, så tænkte jeg bare, at kæft, trit og retning, det er overhovedet ikke mig, det håber jeg fanme de fatter. Jeg har jo aldrig haft et ordenligt hjem, jeg er altid flyttet, måske 16-17 gange er det blevet til. Den dag jeg kom her, spiste vi morgenmad sammen, bare mig og min kontaktperson og to af de voksne i huset, og så slappede jeg lidt af. Den dag havde jeg brug for, at ligge og sove hele dagen efter morgenmaden, for det var virkeligt hårdt at flytte ind et nyt sted, og det var fedt, at det fik jeg lov til.

Jeg sov og sov, men jeg kunne mærke, at de var i huset. På den gode måde.

Jeg har boet her i over to år nu og jeg er virkelig glad for Åstedet, for det er mit hjem, for her kan jeg få lov at være mig… Hvis en af mine venner skulle på opholdssted ville jeg sige, du skal vælge Åstedet. For her er pædagogerne flinke og vil gerne være sammen med os, de er ikke så pissesure.

Her er det fint, at man ikke skal tale med alle og fortælle alt til alle voksne. At man får nok ro på til at sige tingene som de er, til dem man kan lide og er tryg ved. 

Så tør man også bruge dem. Og de voksne ved godt, at det ikke hjælper en skid hvis de siger jeg SKAL, men de er gode til at få mig til at forstå hvad det handler om, sammen med dem.

Nogen gange er det røvtræls, at de vil bestemme nogle ting og at der er regler, men efterhånden er jeg blevet bedre til at forstå hvad det hele handler om.

Dreng 16 år.

Nov. 2017

Om Opholdsstedet

​Fonden Åstedet er et opholdssted, der tager hånd om den enkelte og giver denne udfordringer, der passer til den enkeltes niveau.​ Vi har fokus på altid at omvende de negative forventninger til positive i form af succesoplevelser og dermed styrke den positive selvfølelse.

Læs folder →​